Agile woordenlijst

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Er zijn 6 woorden in deze lijst die beginnen met de letter K.
Kaizen
Kaizen staat voor het uitvoeren van kleine verbeteringen door de mensen die het werk doen. Volgens de bedenker Taiichi Ohno: ‘zorg ervoor dat zodra iets wordt waargenomen in een proces wat niet optimaal is dit wordt verandert’. Zie het artikel: Wat is Kaizen?

Kanban
Kanban is een framework om een optimale flow in het werkproces te bereiken. Kanban is een productiesysteem waarbij onderhanden werk wordt vertegenwoordigd door een eindig aantal tokens en waardetoevoeging wordt geoptimaliseerd door inspectie, aanpassing en de voortdurende vermindering van waste. Zie artikel: Wat is Kanban?

Kanban - 4 betekenissen
Wat best verwarrend is dat er meerdere mogelijkheden zijn om het woord Kanban te beschrijven.  Het is niet altijd direct duidelijk waar men het over heeft. Men gaat zover dat men claimt dat de schrijfwijze van het woord Kanban bepaald wat er bedoelt wordt. Grofweg hanteert men de volgende 4 mogelijkheden: kanban, kanban systeem, Kanban Methode en Kanban Framework. Voor de verschillen? Zie het artikel: Wat is Kanban?

Kano model
Het Kano model legt een relatie tussen de eigenschappen van het product of dienst en de klanttevredenheid die daaruit ontstaat. Door het hanteren van het Kano model krijg je een roadmap voor productontwikkeling. Zie het artikel: Wat is het Kano model?

Kernkwadrant
Het kernkwadrant van Daniel Ofman is een heldere en eenvoudige methode om jouw sterke en zwakke punten helder te krijgen door je kernkwaliteiten te benoemen. Je kunt het kernkwadrant ook goed gebruiken om conflicten inzichtelijk te maken. Door het toepassen van het kwadrant van Ofman krijg je een beter inzicht, want vanuit kernkwaliteiten kunnen iemands valkuilen, uitdagingen en allergieën beter worden verwoord. Zie het artikel: Het kernkwadrant van Ofman

Kernwaarden
Kernwaarden zijn diep verankerde persoonlijke overtuigingen die jouw beeld en je oordeel filteren over jezelf en over anderen. Zie het artikel: Wat zijn kernwaarden?