Wie ik ben?

Missie

Ik ben Peter Beljaars - Agile Coach.

Wat gebeurt er als je passie de ruimte geeft? Een passie voor Agile werken en techniek. Dan bouw je een site en ga je artikelen schrijven. Dat was mijn keuze, inmiddels is dit een site met ruim 215 artikelen. Hoe is dit tot stand gekomen?

In mijn zoektocht naar informatie om mijn Agile kennis uit te breiden heb ik honderden sites bezocht. Vrijwel alle informatie verstrekkers beschrijven slechts een deel van Agile methodieken en zetten een beperkt aantal artikelen online. Tegelijkertijd merkte ik dat vrienden, kennissen en businesspartners geïnteresseerd zijn in wat 'Agile' is en/of er haakjes zijn voor agile toepassingen in hun specifieke omgeving. Graag wil men tips en betrouwbare informatie.

Een paar voorbeeldvragen: 'Agile lijkt zo vrijblijvend, wat wordt er eigenlijk met Agile werken bereikt?', 'Wat is het eigenlijk, er zijn zoveel methodieken', 'Wat is er anders aan?' Na mijn enthousiaste toelichting kwam steevast de vraag of 'ik niet een site wist waar alles bij elkaar kwam?' Ik merkte dat ik altijd meerdere sites moest noemen om richting te geven.

Tegenwoordig is mijn antwoord: www.agile4all.nl

Deze site is een agile kennisbank voor alle agile professionals. Ik schrijf artikelen die je kunt gebruiken in je dagelijkse werk, verdieping geven en je wellicht triggeren om over bepaalde onderwerpen verder na te denken. De artikelen die ik publiceer zijn op persoonlijke titel en daarmee niet van mijn werkgever. Ter inspiratie schrijf ik over zaken die ik ervaar, waarneem of waarvan ik het leuk vind om over te schrijven.

Ik breng een breed spectrum aan artikelen over alles wat met Agile werken te maken heeft. Met veel enthousiasme voeg ik regelmatig artikelen toe, tegelijkertijd 'tweak' ik de technische kant van deze site.

Veel leesplezier!

Peter

p.s. Het is helaas niet meer mogelijk om te reageren op mijn artikelen, dit i.v.m. de enorme hoeveelheid spam berichten.

Visie

Agile4all.nl gelooft niet dat er één systeem is dat het beste is.

Het is onze missie om naar alle systemen en alle methodologieën te kijken. Het doel is om te leren en alles te integreren wat we kunnen om te inspireren en te creëren om daarmee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan iedereen die ervoor kiest om het te gebruiken.