Agile woordenlijst

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Er zijn 4 woorden in deze lijst die beginnen met de letter H.
Harvard onderhandel methode
De Harvard onderhandel methode is een methode voor principieel onderhandelen. De nadruk van deze methode ligt op het vinden van gemeenschappelijke belangen, het bedenken van oplossingen die een win/win-situatie opleveren, met toetsing aan redelijke, objectieve normen. Zie het artikel: Onderhandelen met de Harvard methode in 4 stappen!

Heijunka
Heijunka is de Japans woord met de betekenis: het gladstrijken en op niveau brengen. Heijunka is een methode waarbij de producten of onderdelen die gemaakt moeten worden, bestaande uit de volledige product-mix, gebalanceerd worden. Heijunka is een term die gehanteerd wordt in Lean.

Historisch perspectief
Agile in historisch perspectief? Achteraf is het altijd gemakkelijk om te vertellen wat de juiste weg was, maar welke business kansen en uitdagingen liggen er vandaag in jouw omgeving en organisatie? Wat kan jij er aan doen om de organisatie te laten excelleren? Lees het artikel: Agile in historisch perspectief

Holacratie
Holacratie is een besturingsmodel voor organisaties. Het model neemt afstand van traditioneel top-downmanagement en verdeelt autoriteit over alle medewerkers in de organisatie. Zie het artikel: Wat is Holacratie?