Scrum in 3 minuten

In Basics, Scrum by PeterLeave a Comment

Leestijd: 2 min.

Scrum

Is een ​​van de leidende agile-(software)ontwikkelingsprocessen. De Scrum methodologie is een agile methode om op een innovatieve wijze nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Wist je dat?

Scrum een bewezen proces is voor het beheren van softwareprojecten. De Scrum methodologie is inmiddels erkend als een van de beste frameworks cq. raamwerken voor het verwerken van snel veranderende of evoluerende projecten, vooral voor projecten met technologische onzekerheden of -vereisten.

Scrum wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet voor reguliere product- en diensten ontwikkeling, waarbij softwareontwikkeling een minder belangrijke rol inneemt.

Wereldwijd gebruiken talloze organisaties het Scrum framework.

Wat is Scrum?

Maar wat is de Scrum-methode en hoe werkt het? De simpelste manier om dat uit te leggen is om eerst de focus te beschrijven.

Het doel van de Scrum methodologie is om het meest waardevolle product op te leveren binnen een korte vooraf bepaalde tijd en budget. Dit door het hanteren van een waarde gedreven aanpak. Het creëren van klantwaarde is daarbij belangrijker dan het voldoen aan een planning. De Scrum methode ondersteunt bij het opleveren van (een toevoeging op) het product. Een product dat binnen het benoemde tijdsbestek goedkoper en sneller kan worden ontwikkelt, van de vereiste kwaliteit is en voldoet aan de behoeften van de klant op dat moment.

Het is een eenvoudige methode die snel te leren is. Flexibel is, maar ook vraagt om discipline en snel bruikbaar resultaat levert. Het meest kenmerkende is dat er agile wordt gewerkt:

  • zelfstandige multidisciplinaire teams,
  • gebaseerd is op een goede samenwerking met de klant,
  • gecombineerd met een intensieve communicatie, feedback en teamspirit.

Dat zijn ook meteen een aantal redenen waarom het Scrum proces veelal als effectief en prettig werken wordt ervaren.

Nieuw in de wereld van Scrum?

Als je nieuw bent in de wereld van Scrum, dan vindt je veel interessante artikelen op deze site. Op deze site staan tientallen artikelen over Scrum: deze site bied een reis van basics, via intermediate naar advanced.

Ben je op zoek naar een totaaloverzicht van de Scrum methode? Lees dan dit artikel:

Het Scrum Framework 

Leave a Comment