Leestijd: 3 min.

In Tech & More beschrijf ik alles wat ik interessant vind voor de bezoekers van agile4all.nl

Hoewel ik op termijn over veel verschillende onderwerpen zal schrijven, focus ik mij op verhalen die op de een of andere manier verbinding met agile maken.

Achtergrond

Ik ben zeer geïnteresseerd in populair wetenschappelijk nieuws en artikelen over natuur, ruimtevaart, biologie, innovatie, duurzaamheid en technologie. Ieder zijn tech & more hobby zal ik maar zeggen. Wat voor jou van belang zou kunnen zijn, is dat veel ontwikkelingen op (korte) termijn impact gaan hebben op jouw business en agile werken.

Ik weet dat hier hele leuke haakjes zijn om interessante verhalen te schrijven. Vanzelfsprekend passen een aantal achtergrondverhalen beter bij agile dan andere onderwerpen. Helaas zal er niet altijd een enorme wetenschappelijke diepgang kunnen worden geboden. Jammer, maar wat ik beoog is dat je het leuk of interessant vindt om het artikel te lezen. Misschien word je zelfs getriggerd om meer te willen weten over een onderwerp welk ik beschrijf. Vooral als je door het artikel mogelijkheden ziet voor jouw organisatie.

Science

Hoewel agile werken heel recent lijkt en vrij losjes overkomt, herkende ik direct de onderliggende wetenschappelijke basis. Dit zal ik later verder onderbouwen. Om het heel herkenbaar te maken: agile lijkt op een vernieuwde vorm van de PDCA cyclus (Plan, Do, Check en (re)Act).

Science Fiction

Agile werken vergelijk ik met een volgende stap in de evolutie van mensenwerk. Agile werken is een mooie stap vooruit, maar ook deze stap zal gevolgd worden door een volgende stap. Degene die denkt dat agile een oneindige levensduur heeft, wil ik het volgende meegeven. De eerste verbinding tussen mens en machine is al gemaakt, een mens met een echte robotarm kan via internet op een ander continent een andere robotarm laten werken. Ook wordt een robotarm door chirurgen al ingezet voor operaties. Dit lijkt nu nog een detail, maar wat gebeurt er als een deel van de mensheid ‘cyborg’ gaat. Ik weet het niet, dan lijkt het net Science Fiction. Ik kan de link met agile dan nog niet overzien.

Back to reality

Wat ik wel zie is dat binnen agile werken het samenwerken met en binnen teams van groot belang is. De moderne technologische mogelijkheden maken het al mogelijk om teamleden werkzaam op verschillende plaatsen tegelijkertijd met verschillende devices als 1 team te kunnen laten functioneren. Ook dan is onderling contact en teamspirit doorslaggevend. Dit vinden we eigenlijk al heel gewoon, maar dat was een aantal jaar geleden nog ondenkbaar.

En dat is waarom ik het zo interessant onderwerp vind. Balancerend op science, science fiction en een vinger op de pols voor realiteitszin.

Technologie (tech & more)

Toch zijn er ontwikkelingen die op (korte) termijn impact kunnen hebben op jouw business. De onderwerpen die ik op korte termijn ga beschrijven vallen binnen het kopje technologie.

Omdat agile ontstaan is vanuit de IT heb ik een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen in mijn vizier. Deze ontwikkelingen zullen vaak de drivers van snelle verandering zijn. En snelle verandering legt de basis voor het toepassen van agile methodes. Een aantal onderwerpen hieronder passen vanzelfsprekend heel goed bij agile werken, omdat deze nu al grote stappen maken en tot grote veranderingen zullen leiden.

Welke artikelen zijn beschikbaar:

Wat ik ook interessant vind is o.a.:

  • Virtual Customer Assistent of Chatbot
  • Data science

Ik beloof nog niets, maar het is wel leuk om hier over te schrijven.

More (tech & more)

Dit wordt voor mij ook een ontdekkingsreis. Ik kom veel interessante onderwerpen tegen, waar ik graag door een Agile bril naar wil kijken en over schrijven. Een plek waar ik o.a. interessante boeken bespreek, maar ook zaken die vragen om veel deskresearch en dieper graven dan wellicht bij deze site past en/of tijd beschikbaar is. Ik zie het als een topping op een Agile ijsje. Het ijsje wordt er echt lekkerder door, maar de basis blijft de smaaksensatie van het ijs. Kijk zelf maar of er wat voor je bij zit.

Wat er zeker bij hoort zijn boek reviews, deze staan hieronder en er worden regelmatig nieuwe toegevoegd.

Boek reviews: