Agile woordenlijst

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Er zijn 4 woorden in deze lijst die beginnen met de letter M.
Metrics
De belangrijkste indicatoren en maatregelen die het mogelijk maken om de voortgang te beoordelen en om inspectie en aanpassing te laten plaatsvinden. De beste meetgegevens zijn gebaseerd op empirisch bewijs en maken het mogelijk om beter te handelen. Zie het artikel: Wat zijn agile metrics?

Minimum Viable Product
Een Minimum Viable Product is: de versie van een nieuw product dat een team in staat stelt om de maximale hoeveelheid gevalideerd leren over klanten te verzamelen met de minste inspanning.

Mob Programming
Mob Programming is een softwareontwikkelingsaanpak waarbij het hele team op hetzelfde moment, in dezelfde ruimte en op dezelfde computer werkt. Zie artikel: Wat is Mob Programming?

Motivatie Theorie van McClelland - McClelland Theory
David McClelland vroeg zich af wat mensen motiveert en welke behoeften er zijn aangeleerd. Zijn conclusie, na langdurig onderzoek, was dat motivatie direct gekoppeld is aan een behoefte. Waarbij leeftijd, geslacht, cultuur of ras geen invloed op deze koppeling heeft. McClelland stelt dat wanneer een individu eenmaal aan zijn basisbehoeften, zoals voedsel en onderdak heeft voldaan, het individu vier soorten motiverende behoeften heeft: prestatie, macht, aansluiting en vermijding. Zie het artikel: Het ijsberg van McClelland voor gedragsverandering